Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Με όσο καλύτερο τρόπο μεγαλώνουν τα παιδιά, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζωή. Οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη να φροντίσουν ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών να είναι οι καλύτερες. Για να μην ξεχνάμε αυτή την ευθύνη, η 11η Δεκεμβρίου ορίστηκε να είναι η παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

    Αυτή η μέρα αποτέλεσε και για το νηπιαγωγείο μας αφορμή να συζητήσουμε με τα παιδιά την έννοια "Δικαίωμα" και να "ανακαλύψουμε" μέσα από τη γνώμη του κάθε παιδιού ποια θεωρούν ότι πρέπει να είναι τα δικαιώματά τους και τελικά ποια πραγματικά είναι, έτσι όπως αναφέρονται στη Διακύρηξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

    Σημαντικό θεωρήθηκε να προβληματιστούν τα νήπια για το αν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και γι' αυτό χρησιμοποιώντας και φωτογραφικό υλικό της UNICEF δείξαμε τις διαφορετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά όλου του κόσμου ζουν.
   
    Εκτός όμως από τα παιδιά άλλων χωρών, ίσως διαφορετικά δικαιώματα να "απολαμβάνουν" και τα παιδιά ευπαθών ομάδων. Μέσα από αναγνώσματα λοιπόν, αλλά και με τη βοήθεια ενός τραγουδιού, τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι κανένας, από όπου και αν είναι και όσο διαφορετικός και αν είναι,  δεν είναι λιγότερο άνθρωπος από τον άλλο αρκεί να τον δούμε με αγάπη. Γιατί........"Δεν χτίζεται ο κόσμος με μισές αγάπες" (UNICEF)



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου